Brouwerij

Productieproces

De beslag- en kookketel hebben een inhoud van 5 hl en zijn uitgevoerd in roestvrijstaal.

De beslagketel heeft een roestvrijstalen filterplaat waarmee een goede filtratie wordt verkregen. Vanuit de beslagketel wordt de wort in de kooketel gepompt waar tijdens het koken de hop en en kruiden worden toegevoegd.

De gemiddelde doorlooptijd van een brouwsel is 7 uur waarna de wort via de wort koeler zijn weg vindt naar de roestvrijstalen gisttank. Na circa 20 dagen is de wort vergist tot een heerlijk bovengistend Hettinga Bier.

De ambachtelijke bieren van Hettinga Bier zijn van hoge gisting en worden niet gefiltreerd en gepasteuriseerd, waardoor de volle smaak van de gebruikte ingrediënten in het bier aanwezig blijft.

Het leveren van kwaliteit staat bij Hettinga Bier hoog in het vaandel.

Lekker en gezond

Naast dat ons bieren vooral lekker moeten zijn, streven wij ook naar een zo gezond mogelijk product. Voor het brouwen van het bier gebruiken wij gevitaliseerd water. Het brouwwater wordt voor het brouwproces door een vitaliser geleidt. De vitaliser zorgt er voor dat het water zijn oorspronkelijke structuur krijgt wat de smaak van het bier zeer ten goede komt. Wilt u meer weten over gevitaliseerd water kijkt u dan eens op www.aquariusvitaliser.info

Grondstoffen uit de streek

Pilsmout maakt 80% deel uit van de mout die wij gebruiken voor het brouwen van onze bieren. De brouwgerst voor de pilsmout is afkomstig van een akkerbouwer uit Vroomshoop.
In het voorjaar van 2014 gaan wij op het terrein van de brouwerij de hop verbouwen voor onze bieren. Wij willen zoveel mogelijk grondstoffen betrekken uit de streek rondom de brouwerij.