Brouwproces

Maler2

Stap 1 – Schroten

Eerst wordt ons ambachtelijke graan gemaald door een maler. Deze maler verfijnt de graankorrels zo dat de echte smaak al meer vrijkomt

lees meer

02-stampen

Stap 2 – Maischen

Vervolgens worden de graankorrels gestampt

lees meer

09-Filteren

Stap 3 – Filteren

Nastap 2 worden de overtollige moutresten – draf genoemd – uit het beslag gefilterd. Wat overblijft is een klare oplossing van vergistbare suikers.

lees meer

01-Malen

Stap 4 – Uitscheppen van draft

Hierna wordt het bier gekookt, dit zorgt ervoor dat de smaak vrijkomt. Ook wordt de hop toegevoegd, dit geeft het bier een bittere smaak

lees meer

Zeef2

Stap 5 – Wort terug naar kookketel

Het doel van een wervelbad is om de laatste hopresten te verwijderen. U kunt het zien als een extra filter. Door dit te doen wordt het bier heerlijk zuiver.

lees meer

04-Koken

Stap 6 – Koken

de volgende stap is koelen. Koelen van bier is nodig zodat de gist de tijd krijgt om suikers in alcohol en koolzuurgas om te zetten.

lees meer

06-Koelen

Stap 7 – Koelen

Gisten bepaalt voor 50% de smaak van bier. Gisten zijn micro-organismen die suikers omzetten tot alcohol en koolzuurgas. Ze brengen ook een aantal andere producten voort die bepalend zijn

lees meer

07-Gisten

Stap 8 – Gisten

Rijpen van bier is essentieel. Het bepaalt nog eens 25% van de biersmaak. Afhankelijk van hoe lang het bier moet rijpen

lees meer

08-Rijpen

Stap 9 – Rijpen

Een van de laatste stappen is het filteren van bier. Door nog een laatste keer het bier te filteren wordt het bier zuiverder.

lees meer

10-Bottelen

Stap 10 – Bottelen

Bottelen is de laatste stap. Het ambachtelijke proces is afgerond. Nu kan er gebotteld worden en daarna kunt u genieten van een heerlijk biertje van Hettinga.

lees meer

Vrachtwagen

Stap 11 – Exporteren

Als laatste stap word het bier geëxporteerd naar een locatie bij jou in de buurt.

lees meer