Stap 1 – Schroten
Eerst wordt ons ambachtelijke graan gemalen door een moutmolen. Deze maler verfijnt de graankorrels zodat de echte smaak al meer vrijkomt
Stap 3 – Filteren
Een van de laatste stappen is het filteren van bier. Door nog een laatste keer het bier te filteren wordt het bier zuiverder.
Stap 4 – Uitscheppen van draft
Na stap 2 worden de overtollige moutresten – draf genoemd – uit het beslag gefilterd. Wat overblijft is een klare oplossing van vergistbare suikers.
Stap 5 – Wort terug naar kookketel
Het doel van een wervelbad is om de laatste hopresten te verwijderen. U kunt het zien als een extra filter. Door dit te doen wordt het bier heerlijk zuiver.
Stap 6 – Koken
Hierna wordt het bier gekookt, dit zorgt ervoor dat de smaak vrijkomt. Ook wordt de hop toegevoegd, dit geeft het bier een bittere smaak
Stap 7 – Koelen
de volgende stap is koelen. Koelen van bier is nodig zodat de gist de tijd krijgt om suikers in alcohol en koolzuurgas om te zetten.
Stap 8 – Gisten
Gisten bepaalt voor 50% de smaak van bier. Gisten zijn micro-organismen die suikers omzetten tot alcohol en koolzuurgas. Ze brengen ook een aantal andere producten voort die bepalend zijn voor de goede en minder goede geuren en smaken van het bier.
Stap 9 – Rijpen
Rijpen van bier is essentieel. Het bepaalt nog eens 25% van de biersmaak. Afhankelijk van hoe lang het bier moet rijpen.
Stap 10 – Bottelen
Bottelen is de laatste stap. Het ambachtelijke proces is afgerond. Nu kan er gebotteld worden en daarna kunt u genieten van een heerlijk biertje van Hettinga.
Stap 11 – Exporteren
Als laatste stap word het bier geëxporteerd naar een locatie bij jou in de buurt.