Hettinga verhuist en richt Zwolse Stadsbrouwerij Hettinga Bier op

Hettinga Bier in Zwolle verhuist van bedrijventerrein Marslanden naar het voormalige Cibapgebouw aan de Esdoornstraat in de Zwolse wijk Dieze-West. Vanaf begin maart krijgt het onderkomen aan de rand van de binnenstad de naam Zwolse Stadsbrouwerij Hettinga Bier.
Dik vijf jaar geleden begon Focke Hettinga in de garage bij z’n huis met het brouwen van bier. Deze hobby liep al gauw uit de hand. Ook in een bedrijfspand aan de Voltastraat bleek de belangstelling voor het Zwolse bier zo groot dat Hettinga besloot op zoek moest naar een nieuwe locatie, waar hij niet alleen kan brouwen, maar waar ook een proeflokaal kan worden ingericht. Volgens Hettinga zijn veel bezoekers geïnteresseerd in hoe bier gemaakt wordt. In het nieuwe pand zijn er straks meer mogelijkheden om aan die wens tegemoet te komen.
Hettinga meldt dat hij dit jaar ook begint met het brouwen van bieren met brouwgerst geteeld in Overijssel. Dit voorjaar gaat de Zwolse ondernemer experimenteren met het verbouwen van hop. De eerste oogst verwacht hij een jaar later. “Wij willen zoveel mogelijk grondstoffen voor het Zwolse bier uit de directe regio betrekken”, verduidelijkt Hettinga

test