Workshop bierbrouwen

Het is mogelijk om met een groep van 5 tot 10 personen een eigen bier te brouwen.

Brouwen met moutextract, hop en gist, er wordt met een brouwketel van 20 liter bier gebrouwen, er wordt bier geproefd van onze eigen brouwerij en wij vertellen over het brouwproces.

Wat is moutextract?
Moutextract is, zoals het woord het zelf zegt, een extract van mout. Het maischen is dus al gebeurd. Als je bier brouwt met moutextract, moet je bijgevolg dus niet meer zelf maischen, enkel nog hopkoken. Deze manier van bierbrouwen wordt door veel Amerikaanse hobbybrouwers in toegepast; de zogenaamde mini-mash methode. Hou er wel rekening mee dat een kilo gerstemout niet evenveel suiker bevat als een kilo moutextract:

40 euro pp
Tijdsduur 3,5 uur
brouwen met moutextract en hop, gist, zelf bepalen van type bier en recept

Het is mogelijk om bij de te proeven Hettinga bieren een hapje te proeven bij de bieren, bv lokale kaas, worst of chocolade. Extra kosten 5 euro pp, graag even aangeven of u hier gebruik van wilt maken.

U kunt een etiket ontwerpen en digitaal naar ons toesturen, zodat wij uw eigen gebrouwen bier in fles, van etiket kunnen voorzien.